email listi

Известување за валидација на емаил адресите на домен контакти за .mk и .мкд домени

Македонска Академска Истражувачка Мрежа МАРнет, која го донесува и раководи со правилникот за регистрација и работа со врвниот македонски (.mk и .мкд) домен, испратија барања и задолженија до регистрарите за валидација на емаил адресите кои фигурираат и се поставени како контакти за секој од регистрираните .mk и .мкд домени.

Прочитај повеќе
e-commerce trendovi

E-commerce трендови во следниот период

Пазарот на онлајн продажба во светски рамки станува сè повеќе поконкурентен. Проценката е дека до крај на 2022-ра година, е-трговијата, односно e-commerce ќе има 20.4% удел во вкупната светска продажба.

Прочитај повеќе
бекап хостинг

Отсега сам можеш да вратиш бекап на твојот хостинг во МКхост

Можноста за враќање на бекап на податоците кои се наоѓаат на твојот хостинг е од исклучително значење. Никогаш не знаеш дали определен проблем, или пак апдејт на твојата платформа, може

Прочитај повеќе
tls sertifikat

Што е TLS сертификат? Зошто е важен за твојот сајт?

TLS (Transport Layer Security) е стандарден протокол за Интернет инженерска работна група (IETF). Истиот обезбедува автентикација, приватност и интегритет на податоците помеѓу две компјутерски апликации кои комуницираат. Тој е најраспространетиот

Прочитај повеќе
Веб дизајн 2022

Веб девелопмент трендови за 2022-ра година

Интернетот постојано еволуира, а со тоа и неговите содржини. Сепак, една константа останува – стремежот е секогаш насочен кон обезбедување на подобро корисничко искуство. Важно е да се знае дека

Прочитај повеќе
Kupi Ukras MKhost

„Интернетот дава целосна независност и овозможува да бидеш сам свој шеф“

Како компанија која што се грижи за развојот на македонскиот онлајн бизнис, во летото 2021-ва, направивме онлајн иницијатива, преку која сакавме да помогнеме на македонските претприемачи кои имаат работилници и продаваат свои

Прочитај повеќе
WordPress Toolkit

Како да направиш staging сајт преку WordPress?

WordPress Toolkit претставува менаџмент алатка преку која можеш да инсталираш, конфигурираш и менаџираш со твоите сајтови на WordPress. Преку оваа алатка, можеш да извршиш повеќе функции, како клонирање на сајт,

Прочитај повеќе
online bezbednost

Дали твојот веб сајт е доволно безбеден?

Со енормниот раст на интернетот како мрежа во последните децении, еден од најголемите предизвици при неговото користење претставува безбедноста. Уделот во побезбедно онлајн искуство го имаат сите интернет корисници. Како

Прочитај повеќе
dediciran server

Кои се предностите на дедициран сервер?

Кога започнуваш со нов веб сајт, блог или апликација, една од одлуките кои што треба да ги донесеш за да имаш онлајн присуство е како да го хостираш твојот сајт.

Прочитај повеќе
ImunifyAV

Секој корисник на МКхост добива уште побезбедна и посигурна хостинг услуга

Постојано работиме на подобрување на сигурноста на корисниците на хостинг планови во МКхост. Оттука, нашиот последен голем проект во оваа насока е воведување на антивирусниот софтвер ImmunifyAV+, наменет за хостинзи

Прочитај повеќе