4 бенефити што ќе ги имаш доколку регистрираш .mk домен во МКхост

Во дигиталната ера, од суштинско значење е твојот бизнис да има онлајн присуство. Без разлика дали станува збор за веб сајт, онлајн продавница, блог или пак комбинација од сите три, придобивките од онлајн присуство се огромни. Потенцијалните клиенти имаат можност  да ги добијат сите потребни информации за твојот бизнис, брзо и во било кое време.

Еден од елементите кои што се потребни за твојот бизнис да биде онлајн присутен, покрај хостинг и веб сајт, е доменот.

Предности на .mk домен за онлајн бизнисите во Македонија се:

  • Локално таргетирање и подобро рангирање на Google.
  • Поголема можност да бидеш креативен со твоето онлајн име.
  • Потрошувачите се чувствуваат побезбедно и се лојални на бизниси кои на својот веб сајтот користат домен екстензија од својата земја.

Откако ги истакнавме предностите на .mk домен за онлјан бизниси во Македонија, да ги споменеме и предностите што ќе ги имаш доколку регистрираш .mk домен во МКхост.

1. Кориснички портал

Можеш да контролираш сѐ од едно место

Со клик и најава на portal.mkhost.com, веднаш се вклучуваш на главниот интерфејс на Порталот.

  • Оттука, буквално имаш пристап до сите твои активности во МКхост – независно дали тоа се услугите кои ги имаш закупено кај нас (хостинзи, домени), или пак сите плаќања (минати и идни) кои те очекуваат.
  • Целата онлајн продавница на МКхост е имплементирана во Корисничкиот портал.
  • Оптимизиран е за сите уреди.

2. Техничка поддршка

  • Брз и професионален одговор за секое настанато прашање или проблем.
  • 24/7 техничка поддршка од нашиот тим.

3. ДНС ЗОНА – бесплатна функционалност

Секогаш кога се регистрира нов домен преку МКхост, корисникот автоматски добива бесплатен пристап до функционалност која се вика ДНС ЗОНА, односно DNS ZONE. Оваа функционалност е одлична за сите кои сакаат да управуваат со ДНС зоните за своите домени, да додаваат нови записи, да едитираат постоечки, како и да бришат ДНС записи.

4. Инстант активација

Активацијата е брза и едноставна. Откако ќе одбереш име и екстензија за твојот домен, следен чекор е регистрирање и закупување на доменот, што е детално објаснето тука – Како да регистрираш .mk домен

Секој трет .mk домен е регистриран преку МКхост. Погледни тука подетално какви видови на домени можеш да регистрираш кај нас.