5 причини зошто рекламирање на Фејсбук може да му помогне на твојот онлајн бизнис

Социјалните мрежи треба да бидат дел од секој бизнис кој што се стреми да навлезе во дигиталниот свет. Преку социјалните платформи најбрзо се споделува содржината која што сакаш да ја презентираш и да допреш до што повеќе корисници. Ако ги користиш социјалните медиуми само органски, не го користиш нивниот целосен потенцијал за да допреш до што поголема публика.

Фејсбук, до сега, е најпопуларна алатка за социјален маркетинг. Дури 62% од локалните компании ја користат оваа социјална за рекламирање.

Ние издвоивме 5 причини зошто да почнеш да ја користиш оваа платформа за ширење на твојот бизнис:

1.Најевтина форма за рекламирање онлајн

Со само 5 долари може да допреш и до 1000 корисници. Буџетот можеш да го сетираш уште на почеток и кога ќе ја достигнеш сумата, рекламите ќе престанат да се покажуваат.

Секако со, поголем буџет, бројот на публиката до која што ќе се прикаже рекламата, се зголемува.

2. Твоите потрошувачи поголемиот дел од времето го поминуваат на Фејсбук

Повеќе од 80% интернет корисници имаат профил на Фејсбук. Активните корисници во просек поминуваат 40 минути дневно на оваа платформа. Со над милијарда корисници, големи се шансите твоите потрошувачи користат да Фејсбук.

Затоа, еден од поголемите бенефити на рекламирањето на оваа платформа е што потрошувачите ја користат секојдневно, дури и по неколку пати на ден.

3. Можеш да таргетираш конкретна публика

Поради тоа што Фејсбук има доста информации за своите корисници, можеш да го искористиш тоа и да таргетираш конкретна публика која што одговара на твјот бизнис.

Оваа платформа овозможува да ги бираш корисниците според пол, години, занимања, локација, интереси, брачен статус.

Втора опција е да користиш “lookalike audiences”. Тоа е публика која што е слична на твојата моментална селектирана листа.

4. Рекламирањето на Фејсбук е брзо

Рекламирањето е брзо и резултатите се видливи веднаш. Со една реклама можеш уште денес да допреш до илјадници корисници. Ако сакаш брз и едноставен начин да дојдеш до нови клиенти, Фејсбук е најдобрата опција.

5. Рекламирањето на фејсбук ја зголемува продажбата, приходот и нови клиенти

За побрзо и успешно дојдеш до посакувантите резултати, треба искуство. Некогаш може да вложиш многу пари, но да немаш солидни резултати и твојата инвестиција да не биде вратена.

Затоа најдобро е да се консултираш со експерти кои го работат ова подолго време кои што ќе ти помогнат рекламите да ти бидат ефективни и да допрат до вистинската публика.

Рекламирањето на Фејсбук треба да биде една од првите работи што треба да ги направиш доколку сакаш да го прошириш твојот бизнис. Со оваа платформа лесно ќе ја зголемиш свеснота за твојот бренд, дојдеш до нови корисници кои што подоцна би станале твои потенцијални клиенти.