Започнува Codefest 2016 во Охрид

Од денес, 15-ти април, во наредните три дена во Охрид ќе се одржи Codefest 2016. Настанот е поделен во три дела: 32-часовен маратон во кодирање (Codefest Marathon), саем на компании (CFX – Business Expo) и еднодневна технолошка конференција (Codeference).

Со цел да ја приближи технолошката заедница, Codefest е од настан со особено значење за студентите во оваа област, фриленсери, стартап основачи, програмери, менаџери, како и претставниците на технолошките компании.

На еднодневната конференција, која се одржува за првпат, ќе се претстават 20-тина спикери и панелисти од различни компании од Република Македонија и од светот, кои ќе ги споделат своите приказни за успех во технолошката заедница.

МКхост оваа година е еден од соработниците на Codefest. Повеќе информации за настанот погледнете на официјалниот веб-сајт.