Автор: МКхост

seo optimizacija

Што е SEO – Search engine optimization (Оптимизација за пребарувачи)?

Кога станува збор за веб презентација на еден бизнис или веб сајт за било каква намена, не може, а да не се размислува за оптимизација за пребарувачи (SEO – Search

Прочитај повеќе

Разлики помеѓу Linux и Windows хостинг платформи. На која платформа да го хостирате вашиот веб сајт?

Доколку планирате да стартувате сопствен веб сајт едно од почесто поставуваните прашања е на која платформа ќе припаѓа истиот. Најкористените платформи се: Windows и Linux/Unix. Помеѓу овие две платформи постои

Прочитај повеќе

Што e веб хостинг, а што домен?

Најверојатно сте ги слушнале темините или сте наишле на истите сурфајќи на интернет.  Оние кои веќе знаат што всушност е веб хостинг и како функционира целата работа може да го

Прочитај повеќе