Корисни плагини за WordPress

Една од најпознатите функционалности на WordPress како најпозната и најголема светска платформа за веб-сајтови е овозможувањето на плагини (plugins). Секоја со сопствена спецификација и функција, плагините се една од најкорисните работи кај корисниците на WordPress. Над 40.000 плагини се достапни на оваа платформа.

Какви се плагини постојат на WordPress? Во продолжение погледнете листа на некои корисни додатоци кои може да ви бидат и повеќе од потребни:

 

Akismet

Спам филтер плагин кој ги контролира интерактивните делови како коментарите.

BackUpWordPress

Чување бекап фајлови и датабазата на вашиот сајт на WordPress

All in One SEO Pack

Оптимизација на содржината на вашиот веб-сајт за соодветен приказ на пребарувачите.

Google Analytics for WordPress

Следете ја и мерета ја успешноста на вашата содржина.

Sociable

Поврзете го успешно вашиот веб-сајт со социјалните мрежи.

Disqus

Еден од најпознатите сервиси за дискусии коментари во вашите содржини.

 

Во продолжение погледнете ја листата на 50-те најпребарувани плагини за WordPress.