Зошто е важно бизнисите во Македонија да бидат достапни онлајн?

Секој мора да слушне за бенефитите од онлајн работењето, односно секој треба да влезе во 21-век. Оној што „ќе одбие“ да се врзе онлајн, всушност, ќе изгуби многу. Преку ова, „индиректно влијаеме на ребрендирањето на целата нација. Веќе не може да се каже дека Македонија е само аграрна земја, каде сите работат земјоделство. Не, Македонија е земја и на многу искусни ИТ професионалци, кои својата кариера ја граделе во онлајн просторот“

Во интервјуто за порталот „Точка“, сопственикот на МКхост, Иван Петрушевски се осврна на активностите кои компанијата ги презема за едуцирање на македонската јавност за потребата од онлајн присуство.

Blog2

Само целосно интегрирана Македонија во онлајн просторот може да донесе огромен бенефит за сите. Затоа, водејќи се од оваа премиса, ќе се претставиме и пред нова публика која досега не го знаела нашиот придонес во онлајн светот. Ја преземаме оваа обврска затоа што сме број 1 хостинг компанија и регистрар за домени во Македонија. Во исто време, на овој начин, ќе ја исполниме нашата цел – да бидеме прв избор за корисниците во земјава кога имаат потреба од онлајн присуство.

Blog4

Во оваа насока, наша посебна таргет популација на која сериозно посветуваме внимание се младите. На нив им овозможуваме да просперираат преку Интернет. На овој начин тие комуницираат и функционираат со целиот свет. И без физичко присуство, учат за други култури, работат за клиенти кои не се во Македонија, креираат идеи кои имаат светско влијание, заработуваат одлични плати и размислуваат „out of box“. Затоа инвестираме во унапредување на знаењето на младите, кои со своите идеи и енергија многу придонесуваат во нашиот компаниски развој.

Целосното интервју можете да го прочитате на Точка.