Видео 3 – Инсталација на WordPress

Ова е третото видео од серијалот 10 видео материјали за тоа како до сопствена веб презентација.

Во оваа видео ќе ја инсталираме најдобрата платформа за менаџирање на содржина на интернетот заради тоа што е едноставна за користење, бесплатна, SEO френдли и затоа што постои огромна заедница која ја користи и споделува материјали на интернетот.

По завршување на оваа видео:

  • Ќе знаете да инсталирате WordPress автоматски преку cPanel.
  • Ќе знаете да инсталирате WordPress рачно со симнување и закачување на фајлови на веб сервер.
  • Ќе знаете да ја ажурирате WordPress платформата на најновата верзија.

Ресурси:

  • Доколку сеуште немате хостинг пакет и домен нарачајте тука.
  • Дополнителни информации во врска со cPanel можете да прочитате тука.
  • Првото видео можете да го погледнете во Регистрација на домен и хостинг акаунт.
  • Второто видео можете да го погледнете во cPanel.
  • WordPress можете да го симнете тука.