Оглас за пракса во МКхост лето 2015 – социјални медиуми и маркетинг

Компанијата МКхост објавува отворен конкурс за пракса и ги поканува студентите на Економски факултет (насока Е-бизнис) да аплицираат. Повеќе информации за компанијата и конкурсот се дадени во продолжение.

МКхост е приватна компанија формирана во 2005та година со примарни дејности: веб хостинг, регистрација на домени и веб развој.

Студенти кои имаат интерес може слободно да аплицираат за пракса во МКхост:

Социјални медиуми и е-маркетинг

 

Секојдневно управување со компаниски социјални профили на Twitter, Facebook и LinkedIn.
Пишување на блог постови поврзани со IT.
Планирање на маркетинг кампањи за Facebook и Google.
Организирање на Newsletter кампањи и сегментација на листи.
Истражување на пазар за воведување нов продукт.

Студентот добива месечен надомест од 6000 денари + домен и хостинг по избор.

Праксата е во траење од 2 месеци (22.06.2015 – 21.08.2015) . Работно време од 09 – 17h (понеделник-петок) во просториите на МКхост.

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат CV преку емаил на praksa@mkhost.com.mk и да ја назначат позицијата социјални медиуми и маркетинг во наслов.

Рокот за аплицирање за праксите трае до недела, 14.06.2015 година.