Нарачки со кредитни картички

Како што веќе може да забележите од насловната страна на МКхост, почнавме со прифаќање на уплата преку интернет со кредитни картички и тоа:

– MASTERCARD
– MAESTRO
– VISA
– VISA ELECTRON
– MK Domestic Credit Cards

Visa
Verified by VISAMK Domestic Credit Cards

Нашите клиенти се задоволни од овој начин на плаќање и веќе уплатите се вршат со кредитни картички.
Процесот на нарачка е ист како и до сега. На крајниот чекор кога ќе треба да изберете начин на плаќање, избирате Visa/Visa Electron/MK Domestic Cards  и доколку нарачката е успешна се генерира нова сметка.
Сметката се плаќа со кликање на копчето “Pay”. Се прави редирекција до страната на www.cpay.com.mk со информации пратени од наша страна со што само пополнувате информации за кредитната картичка на сајтот на cpay.com.mk .
Имајте во предвид дека информациите за картичката не се пополнуваат на сајтот на МКхост -> со што безбедноста е подигната на високо ниво.
Еве преку пример како се врши уплатата на сајтот на cpay.com.mk:

УПЛАТА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈА НА CPAY.COM.MK

Кликнете на PAY линкот.

Нова веб страна се отвара. Страната содржи форма за пополнување на информации. Од левата страна ги пополнувате информациите за кредитната картичка, додека од десната се информациите пратени од страната на МКхост ( МКхост не ги праќа сите ваши информации ).

Пополнете ја формата со следните валидни информации:

Бројот на кредитната картичка:
Бројот го внесувате исто како на картичката.

Име на картичката:
Ова е името на картичката на корисникот кој ја поседува. Името мора да го внесете исто како што е напишано на картичката.

Тип на картичката:
Изберете го типот на картичката ( Моментално прифаќаме само VISA/VISA ELECTRON/MK Domestic credit cards ).

Датум на истек
Датумот на истекот на кредитната картичка. Внесете го исто како што е внесен на картичката.

CVV2 / CVC2:
Внесете ги трите цифри кои се наоѓаат на задната страна од картичката.

Име на банка:
Внесете го името на банката која ја издава картичката. Името на банката исто се наоѓа на картичката.

Телефонски контакт на банката:
Внесете го телефонот на банката која ја издава картичката. Истиот се наоѓа на картичката од задната страна.


Сите останати полиња се автоматски пополнети од страна на МКхост, како износ, број на сметка и слично.

По пополнување на формата кликнете на “Continue” копчето.

Нова веб страна се отвара. Истата содржи информации дали вашата картичка е валидна со информациите и има копче: “Back to Payment”.

Кликнете на копчето “Back to Payment”. Нова веб страна се отвара. Истата содржи детали од новата креирана уплата и две копчиња: “Confirm” и “Cancel”.

За да потврдите, кликате на “Continue”. Нова страна се отвара каде се потврдува дека уплатата е испратена.

Доколку се е во ред на крај од чекорите ќе бидете редиректирани на страната на МКхост каде што вашата сметка ќе биде автоматски маркирана како платена, ако трансакцијата е успешно извршена, односно уплатата успешно примена.

МКхост го автоматизираше својот систем така да веднаш сметката се маркира како платена, добивате потврда преку емаил, како и хостинг услугата се активира веднаш и информациите ги добивате преку емаил со сите информации.
Доколку имате нарачано и интернационален домен -> доменот исто така автоматски се регистрира веднаш и информациите Ви се испраќаат преку емаил.
Секако, ако имате нарачка на *.mk домен, тогаш истиот се реализира мануелно со што Ве известуваме после одредено време.


МКхост ќе продолжи кон автоматизирање на своите услуги како нашите корисници многу полесно и побрзо ќе може да доаѓаат до нашите услуги.

Имајте пријатни нарачки со новиот систем за плаќање со кредитни картички.
До наредната новост, голем поздрав од тимот на МКхост.

Ви благодариме