Направете сопствена веб-страна за 4 дена

Дали отсекогаш сте сакале да научите како лесно и брзо може да изградите сопствена веб-страна? Brainster во соработка со МКхост органзира 4-дневен курс на кој посетителите ќе научат како да креираат веб-страна преку WordPress.

WordPress, лансиран во 2003-та, преставува најголемиот систем за менаџирање на содржина и најкористена алатка за креирање на веб-сајтови. Истовремено ја поседува и блог платформата WordPress.com која брои над 60 милиони сајтови. Според последните податоци, WordPress го користат 39% од светските сајтови кои користат CMS.

 

WordPress Работилница

 

4-дневната обука ќе се одвива според следната агенда:

Ден 1

Запознавање со WordPress. Разлики меѓу WordPress.com и WordPress.org

Инсталација на WordPress

Запознавање со WP dashboard.

Posts vs Pages

Media & WYSIWYG едитор

Users, Comments, Permalinks, Widgets

Categories vs Tags

Ден 2

WordPress Plugins

WordPress Themes

Маркет за Теми и плагини, избор на теми (pros & cons).

Подесување на насловна и контакт страна на основна тема. (?)

Поставување на Google Analytics & Contact Form plugin.

Инсталирање на Share Plugin.

Ден 3

Инсталација на PRO тема

Запознавање со темата и подесување на истата

Креирање на насловна и контакт страна.

Инсталирање на плагини за сајтот

Ден 4

Довршување на сајтот од Ден3

Завршни (основни) зборови окулу брзина, сигурност, останати трикови и како и каде да продолжат со усовршување WP skills

 

За повеќе информации околу овој курс, посетете го следниов линк.