Хостинг

Веб хостинг пакети BASIC BUSINESS POWER
Цена

240 ден. / мес.*

393 ден. / мес.*

590 ден. / мес.*

Хостинг простор 1 000 MB 5 000 MB 25 000 MB
Месечен сообраќај (bandwidth) 40 000 MB 300 000 MB 500 000 MB
Виртуелна меморија неограничено неограничено неограничено
Физичка меморија 1024MB (1GB) 2048MB (2GB) 4086MB (4GB)
Процесорска брзина 100% (1 јадро) 200% (2 јадра) 400% (4 јадра)
Конекција (пропуст) 100Mbps 100Mbps 100Mbps
Број на parked домени 1 5 20
Број на addon домени 0 5 20
Број на e-mail адреси неограничено неограничено неограничено
MySQL бази на податоци неограничено неограничено неограничено
Joomla поддршка да да да
WordPress поддршка да да да
300+ Бесплатни скрипти (Softaculous) да да да
PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 да да да
Веб хостинг панел cPanel cPanel cPanel
Избор на серверска локација Македонија / САД Македонија / САД Македонија / САД
Нарачка Нарачај веднаш Нарачај веднаш Нарачај веднаш

* Посочените цени се со вклучен 18% ДДВ и се однесуваат на услуги со период од 12 месеци.

МКхост користи сервери со најнова технологија, SCSI хард дискови, Quad Core процесори, тестирана RAM меморија, дневни бекап решенија, неделни и месечни сочувувања на фајлови и конфигурации на хостинг акаунтите. Серверите на МКхост се конектирани на 100 mbps мрежи и се со сигурност од 99.9% мрежна стабилност (uptime), како и заштита од напади. Администраторите кои работат на менаџирање на серверските конфигурации се искусни и обучени на најпрофесионално ниво и веднаш одговараат на потребите кои ги имаат нашите клиенти. МКхост користи тестирана софтверска технологија на серверите со вклучена cPanel поддршка за полесно управување со хостинг услугите.

Cо закуп на хостинг пакет на серверите на МКхост:

  • Ќе добиете професионална услуга на Македонски во секое време преку емаил / телефон / skype / па дури и Facebook и Twitter.
  • Ќе станете дел од најголемото хостинг семејство во Македонија кое постои од 2005 година.
  • Ќе имате можност на избор на серверска локација. Може да ги хостирате ваши веб сајтови на сервери лоцирани во Македонија или Америка. МКхост е првата хостинг компанија која го понуди овој избор.
  • Добивате попусти при нарачка на други дополнителни услуги и станувате привилегиран клиент на МКхост.
  • Не мора да се сомневате во услугите на МКхост. Доколку закупената услуга не одговара на вашите потреби и не сте задоволни, МКхост ќе ги рефундира вашите уплатени средства во целост.
  • Добивате веќе конфигуриран и инсталиран cPanel веб хостинг контрол панел преку кој ќе може самите да креирате емаил адреси, прикачувате фајлови, менаџирате бази на податоци, правите backup на вашите податоци и многу други вклучени опции.
Колку време е потребно за активација на услугите?
Веб хостинг услугите се активираат автоматски веднаш по уплатата. Доколку уплатите со кредитна картичка, услугата најбрзо може да ја имате за само неколку минути. Регистрација на домен се врши веднаш по верификација на уплатата, од 5 минути до 2 часа.
Кои се начините на плаќање?
Може да се уплати онлајн со кредитни картичка (VISA, MASTERCARD, MAESTRO и домашни Македонски картички). Може да се уплати директно на нашата жиро сметка: МКХОСТ ДООЕЛ 210-0613667201-77 | Тутунска Банка АД Скопје или 270-0613667201-84 Халкбанк.
Дали може во иднина да преминам на поголем пакет?
Да, во секое време кога ќе имате потреба во иднина ќе може да мигрирате на друг хостинг пакет. Нема да има прекини на услугите, надоградбата е автоматизирана. Се доплаќаат само деновите во кои ќе се користи новиот пакет (разлика од цената).